Figyelem | Főoldal | Termékek | Pengék Kialakítása | Fogalmak
Kapcsolat | Vásárlás | Vásárlói Vélemények

Pengék Kialakítása

Pengéink szerkezeti fajtái:




Edzés vízben vagy olajban:
    • Felhevítik a pengét, majd ezután vízbe vagy olajba mártva lehűtik.
    • Így megközelítőleg egyenletes keménység érhető el a penge teljes anyagában.
    • Keménység: HRC 53-55. (53-55 Rockwell.)
    • Ha található hamon (edzésvonal) a pengén, akkor csak esztétikai kialakítású.




Damaszkolt - Hajtogatott pengék rétegszám adatai:







Differenciált edzés agyagos kitakarással:
    • A pengének azt a részét, amelyet lágyabbra szeretnének hagyni bevonják egy agyag réteggel.
    • Az edzés alatt a kitakart rész lassabban hűl le, ezért lágyabb, rugalmasabb lesz.
    • A szabadon hagyott rész gyorsabban hűl le, ezért keményebb lesz. Ez a penge éle.
    • Keménység: a szabadon hagyott él részen HRC 60, a kitakart lap részen HRC 48-50.
    • A hamon (edzésvonal) valódi.




Damaszkolt - Hajtogatott penge Differenciáltan edzett agyagos kitakarással :




















© 2007-2024 szamurajkardok.extra.hu - Minden jog fenntartva!







free counters